De Kinderboekenweek (groep 5)

Wat was de Kinderboekenweek dit jaar griezelig! Overal in de school liepen heksen, tovenaars en er is zelfs een draak gesignaleerd bij het lokaal van groep 4. Nadat de kinderen anderhalve week gewerkt hebben aan dit thema en daarin o.a. geleerd hebben te een takkenmonster te maken (gr.1 en 2), een lettermonster te maken (gr.3 en 4), te schminken (gr.5 en 6) en een griezelige stop-motion film te maken (gr. 7 en 8), sloten we de Kinderboekenweek af met de gebruikelijke tentoonstelling. Dit resulteerde in een drukte van ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden die allemaal het werk van de kinderen wilden bekijken. Het lokaal naast groep 5 is omgebouwd tot spookhuis en al gauw stond er een lange rij te wachten voor de ingang. Het spookhuis werd geheel gerund door de leerlingen (wat de juffen heel relaxt vonden!) en de deurwacht keek er dan ook streng op toe dat er niet meer dan het maximaal toegestane aantal mensen in het spookhuis waren.

Deel met