Bezoek paprikakas

Noordland Paprika

de meeste paprikas worden verkocht in het buitenland. Zoals de subway. De rode is het meest lang doorgegroeid en daarna de geele en daarna de groene. De machines sorteren op g. en kg. Ze hebben ook een coolcel die was koud!!!!! Vergeleken met de kas die was bloodheet 20ÂșC. Als ze groot en glad zijn kun je ze plukken. Ze worden eerst bloemen en daarna paprikas. somigen worden geen paprikas want er is te weinig licht en warmte. Einde!

Lorelei

 

Paprika

We zijn naar de kas geweest.
Het was heel leuk en leerzaam.
We moesten 25 minuten rijden.
We hebben veel geleerd.
we zijn in een koelcel geweest maar het was daar niet koud.
Het was gezellig.

Luna

Ik ben vandaag naar de paprikakwekerij geweest. En daar heb ik veel geleerd. Zoals: wist je dat er 10 tot 11miljoen paprika per jaar worden geoost? En dat dan helemaal naar Amerika of naar Eneland word gevoerd. Dit zijn de kleuren
van de paprikas
groen -> geel -> rood.
maar groene paprika’s kun je ook gewoon eten. En onderweg deden we leuke spelletjes.

Elaine

Noordland paprica

het was heel leuk bij de tuin kas. ik heb ook veel geleerd over de papricas. het duurt 4-5 weken tot ze rijp zijn. eerst worden ze groen – geel – rood. ze hebben een sorteermachine sorteer op gewicht. en dan is er ook nog een machine die de dozen kunnen makken.

Cas

Deel met