Herdenking WOII-monument

Monument

Op donderdag 13 april zijn wij met het schoolkoor, groep 7 en 8 naar het monument van onze school geweest. Eerst mochten Julian, Vera, Lilou, Ted, Sana en Marlou hun gedicht voordragen. Na de gedichten gingen we drie liedjes zingen. Toen kwam de taptoe gevolgt door één minuut stilte. Na de stilte kwam het Wilhelmus onder het Wilhelmus mochten Xem (uit groep 7) en ik de 2 vlaggen ophijsen. Ten slotte ging iedereen een roos neerleggen. Toen we weer op school aankwamen kwamen Adnré Jansen en Nannie Riekhoff vertellen over het leven in de oorlog, daarbij mochten we ook vragen stellen. Ik vond het een mooie en bijzondere dag.

Marlinde (gr.8)

Monument

Als eerst gingen wij naar het monument lopen. Toen ging juf Annette wat vertellen. Daarna moesten 6 mensen een gedicht voordragen uit gr.7: Marlou, Ted en Sana (uit Syrië) en uit gr.8: Vera, Julian en Lilou. Het was spannend om voorte dragen maar het ging heel goed. Toen ging het schoolkoor zingen en de andere kinderen uit gr.7 en 8. Na het zingen kwam de taptoe en de 1 min stilte. Daarna ging de vlag half stok en zongen we het Wilhelmes. Toen gingen wij de rozen bij het monument leggen. Dat was het einde van het monument. We gingen weer terug naar school.

Toen idereen weer op school was was het pauze en daarna kwamen André Jansen en Nannie Riekhoff vertellen over de 2e Wereldoorlog. Het was echt super interessant en ik heb er veel van geleerd. Ze vertelde over levertraan, vluchten, de Duitsers en nog veel meer.

Lilou (gr.8)

Deel met