Op zoek naar een fijne basisschool?

Welkom op de Peuterpagina van OBS de Octopus!

Op De Octopus…

… zien we wie je bent, wat je kunt én wie je mag worden
… bieden we een solide basis voor nu en later
… krijg je eigentijds en positief onderwijs
… werken we aan veerkracht en welbevinden
… draait het om veiligheid, rust en stabiliteit

 

Samen leren, samen leven en samen groeien, dat doe je op de Octopus!

Welkom op de peuterpagina van OBS de Octopus! Wat leuk dat je interesse hebt in onze openbare basisschool!

Samen leren

Jouw kleuter leert bij ons spelenderwijs. We sluiten met allerlei interessante thema's aan bij de belevingswereld van jouw kind. Hoe leuk is het om de wereld samen te ontdekken? Elke dag heeft een duidelijk dagritme en een vaste structuur. Zo weten kinderen wat er op het programma staat. Dat geeft een veilig en zeker gevoel. Door onze ervaring weten we dat kinderen het beste gedijen bij rust en stabiliteit. Maar saai? Dat is het bij ons nooit!

Samen leven

Bij ons op school voelt jouw kleuter zich thuis. Wij vinden het belangrijk dat jouw zoon of dochter zich veilig voelt, met plezier naar school gaat en blij weer naar huis gaat! Wij hebben positieve verwachtingen van jouw kind en benoemen en waarderen positief gedrag. Wist je dat kinderen met een positief zelfbeeld betere sociale contacten hebben? Door veel samen te spelen, oefenen kinderen al van jongs af aan hoe fijn het is als we elkaar respecteren en waarderen.

Samen groeien

Op onze school mag jouw kind op een veilige manier opgroeien en oefenen met vaardigheden voor nu of in de toekomst. Wij dagen jouw kind uit om zelfstandig te zijn. Natuurlijk is de leerkracht altijd in de buurt, maar we willen jouw kind ook leren hoe belangrijk het is om anderen te helpen en rekening met elkaar te houden. Bij de kleuters laten we het talent van jouw kind groeien. Jouw kind mag kiezen uit allerlei leuke uitdagende activiteiten. De tijd vliegt, voordat je het weet is de schooldag alweer voorbij!

Een kijkje bij de kleuters van de Octopus!

In deze slideshow zie je een aantal mooie foto’s die een goede indruk geven van onze groepen 1/2!

Liever in het echt kijken?

Het kiezen van een basisschool!

Ingeborg de Ruiter, directeur van OBS de Octopus: “De meeste jonge ouders vinden het kiezen van een goede basisschool een hele uitdaging. Er is in Zwolle-Zuid veel te kiezen! Vaak merk ik dat ouders wel 3, 4 of zelfs 5 scholen bezoeken, totdat ze zeker weten dat ze de beste keus voor hun peuter hebben gemaakt! Ik vind het dan ook belangrijk om uitgebreid de tijd te nemen voor nieuwe ouders. Zo kan ik al hun vragen beantwoorden en ze alle informatie geven die ze nodig hebben om een goede keus te maken.

Ik geef vaak als advies om andere ouders te vragen naar hun ervaringen met onze school. Tevreden ouders zijn toch onze beste reclame! De sfeer op school is voor ouders vaak het allerbelangrijkste. Daarom plannen we op de Octopus alle rondleidingen onder schooltijd, zodat ouders de school goed ‘in bedrijf’ kunnen zien. Als je als ouder uitgebreid een kijkje mag nemen in de klassen, zie je goed hoe het er op onze school aan toe gaat.

Wij horen van ouders dat ze het fijn vinden dat hun kind ècht gezien wordt op de Octopus. Met plezier naar school gaan, lekker in je vel zitten en elke dag weer blij uit school komen, dat is de basis voor alles! Wij hebben dan ook veel aandacht voor het welbevinden van kinderen.

Ook noemen ouders vaak dat ze het een prettig idee vinden dat onze school zo overzichtelijk en rustig is. De kleuters hebben een aparte ingang en ook een eigen, veilig binnenplein. Zo krijgen ze alle ruimte om te wennen aan de basisschool.”

Jaarkalender 2023-2024

Lees meer >

Flyer van OBS de Octopus

Lees meer >

Kom je een keer meespelen?

Lees meer >

De juffen van groep 1/2 aan het woord

Juf Jorieke

Onderbouwleerkracht, gedragsspecialist en onderbouwcoördinator

"De hele dag heb ik kinderen om mij heen en daar krijg ik energie van. Hun onbevangenheid, eerlijkheid en humor kan ik zó waarderen! Een hoogtepunt van mijn dag: samen met een kind in de zandbak genieten van zelfgebakken taartjes!"

Juf Marleen

Kleuterleerkracht

"Het mooiste compliment wat je mij kunt geven is als een kind zegt: Juf, je hoeft me niet meer te helpen, ik kan het wel zelf."

Ouders over De Octopus

Jamilla (moeder van Nicci)

"Vanaf het eerste moment dat wij contact hadden met de Octopus en aanwezig waren bij de Grote Peuterdag was ons gevoel goed! We voelden ons gelijk welkom door de toegankelijkheid en laagdrempeligheid van de kleuterjuffen. Ons dochtertje ging gelijk op een stoeltje in de kring erbij zitten en wou het liefst blijven! Dat voelde voor ons heel fijn."

Margriet (moeder van 3 kinderen op de Octopus)

"Op de Octopus worden onze kinderen gezien zoals ze zijn. Het team is betrokken en de sfeer is er prettig! Er is veel aandacht voor de dynamiek in de groep en mijn kinderen leren door te plannen zelfredzaam te zijn. Ze zijn straks goed voorbereid op het voortgezet onderwijs. Heel waardevol!"

Veelgestelde vragen

Je kunt je kind op iedere leeftijd aanmelden. Bij voorkeur voordat jouw zoon/dochter 3 jaar wordt, zodat we rekening kunnen houden met de komst van jouw kind. Je kunt hier een afspraak maken.

Je kunt ook telefonisch een afspraak maken of een mail sturen aan directie-octopus@ooz.nl.

Wij nemen contact met je op!

Jij bent samen met jouw kind(eren) van harte welkom. De kennismaking plannen we altijd onder schooltijd, zodat je een goede indruk kunt krijgen van hoe een dag op school eruit ziet.

Eerst heb je een gesprekje met de directeur. Natuurlijk onder het genot van een kop thee of koffie.

Tijdens het gesprekje vertelt de directeur wat over onze school en over hoe wij werken.  Er is alle ruimte om vragen te stellen en ondertussen kan jouw zoon/dochter even spelen. Daarna geven we je een rondleiding door de school. De afspraak duurt ongeveer 1 uur.

Ja natuurlijk kan dat! Het is voor jouw zoon/dochter heel belangrijk om toe te leven naar de overstap naar de basisschool.

Je bent van harte welkom tijdens onze Grote Peuterdag of een van onze meespeel-ochtenden. Check vooral onze agenda en social media voor de data!

Jazeker! Het is fijn als jouw kind al een beetje weet wat hij of zij kan verwachten. Als de inschrijving definitief is, hoor je via de administratie in welke groep en bij welke leerkrachten jouw kind in de klas komt. Je kunt dan zelf een afspraak maken voor vier wenochtenden. Het wennen is dan van 8.30 uur tot 11.30 uur.

De laatste twee weken voor de zomervakantie plannen we geen wenochtenden meer in. Kinderen die net voor of in de zomer vier jaar worden, komen voor de zomer 1 keertje wennen en mogen na de zomer meteen starten. Kinderen die in de eerste twee weken na de zomervakantie vier jaar worden, mogen meteen na de zomervakantie naar school.

De aanmelding betekent dat je jouw kind, ongeacht zijn of haar leeftijd, al bij ons aanmeldt. Dat kan via dit formulier.

We gaan er bij de aanmelding vanuit dat je voor onze school hebt gekozen en houden alvast rekening met de komst van jouw kind als hij of zij vier jaar is.

Wanneer jouw kind ongeveer 3 jaar en 9 maanden oud is, krijg je (automatisch) de definitieve inschrijvingspapieren thuis gestuurd. Daarin geef je meer achtergrondinformatie over de ontwikkeling van jouw kind. Ook de kinderopvang vult een ‘overdrachtsformulier’ in. Als de papieren weer terug zijn kijken we goed of jouw kind extra ondersteuning nodig heeft en of een reguliere school past bij de ontwikkeling van jouw kind. Als hier geen bijzonderheden zijn, wordt je kind definitief ingeschreven en krijg je alle praktische informatie rondom de start op school.

Staat je vraag er niet tussen of wil je graag met iemand van de school spreken?

Plan een kennismaking

Maak snel een afspraak om onze school in het echt te komen bekijken. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op!

Provincieroute 143 8016 GB Zwolle
T: 038-460 44 67 E: administratie-octopus@ooz.nl
Bekijk alle OOZ-scholen