Atelier 3D-printen

Op woensdagmiddag werken de groepen 5 t/m 8 groep doorbrekend aan verschillende activiteiten. Één daarvan is 3d-printen. Tijdens 3d-printen werken de leerlingen aan een eigen idee. Ze hebben nagedacht over waar je een 3d-printer voor kunt gebruiken. Een aantal onderwerpen van de huidige ateliergroep:

  • Een ontwerp voor een drijvend huis: Mensen die in gebieden wonen waar orkanen zijn kunnen op deze manier wegdrijven wanneer er een overstroming is plaatsvindt.
  • Hulpmaterialen voor mensen die in een rolstoel zitten. Er is een al een bestekbak gemaakt zodat mensen in een rolstoel makkelijk hun bestek mee kunnen nemen door dit in het bakje op hun rolstoeltafeltje te zetten.
  • Een sportpark dat gerealiseerd zou kunnen worden in een sloppenwijk in Brazilië: De materialen zijn duurzaam en het water wat in het sportpark gebruikt moet worden wordt aangevoerd door een waterleiding die het water vanuit een rivier niet alleen naar de sportaccomodatie leidt, maar ook gelijk zuivert. Het water kan vanuit het sportpark weer door zo’n zelfde zuiverende waterleiding  naar de omringende huisjes geleidt worden.
Bakje door de 3d-printer geprint met bestek erin.
schansjes en obstakels door de 3d-printer uitgeprint.

Deel met